انواع استابلایزر پنیر
پنیر منبع غنی از پروتئین با کیفیت بالا است که حاوی تمام اسید امنه های ضروری است. پروتئین پنیر یک پروتئین کامل است که در رشد عضلات نقش مهمی دارد و سطح قابل توجهی از کلسیم، ویتامین B12، روی و فسفر دارد. قوام دهنده یا انواع استابلایزر پنیر که به عنوان تثبیت کننده نیز شناخته می شود، افزودنی های طبیعی هستند که به بهبود ساختار و طعم مواد غذایی و محصولات حاصل از آن ها را حفظ می کنند. این تثبیت کننده در صنعت لبنیات و تولید انواع پنیر کاربرد زیادی دارد.
تولید کنندگان محصولات لبنی برای افزایش پایداری، غلظت، قوام، طعم، قابلیت برش خوردن و کاهش هزینه های مرتبط با تولید پنیر از استابلایزر استفاده می کنند. در همین راستا شرکت پویا کابک استابلایزر انواع پنیر مانند استابلایزر پنیر خامه ای، پنیر UF و پنیر پروسس را با کیفیت بالا و قیمت مناسب به مشتریان عرضه می کند.
استابلایزر پنیر چیست؟
استابلایزر در لغت به عنوان یک تثبیت کننده و متعادل کننده معنا می شود که می توان از آن در صنایع غذایی مختلف استفاده کرد. استابلایزر با توجه به ویژگی هایی که دارد، ارزش نهایی محصول را افزایش داده و نواقص آن را برطرف می سازد. برای ساخت پنیر از استابلایزر به عنوان تثبیت کننده استفاده می کنند که بر کیفیت نهایی محصول تاثیر شگفت انگیزی دارد اما را باید بدانید که استابلایزر برای هر کدام از پنیرهای موجود در بازار متفاوت است. در همین راستا، شرکت پویا کابک انواع استابلایزر پنیر را با کیفیت بالا عرضه می کند.
استابلایزر پنیر خامه ای
استابلایزر پنیر خامه ای دارای ویژگی ها و خصوصیاتی همچون ایجاد قوام و ویسکوزیته و قدرت جذب بالای آب است که بافتی منسجم را در پنیر خامه ای به وجود می آورد. در واقع می توان گفت که تثبیت کننده باعث تشکیل بافت سفت کره ای و بدون آب در پنیر خامه ای می شود. استابلایزری که در پنیر خامه ای به کار می رود بافت نرم و خامه ای و طعم عالی به این نوع پنیر می دهد. بنابراین می توان گفت که پرکاربردترین نوع استابلایزر، استابلایزر پنیر خامه ای است.
برای استفاده از این نوع استابلایزر، آن را همراه با افزودنی های دیگر، به شیر اضافه می کنند تا پس از این که به طور کامل حل شد، پاستوریزه و هموژنیزه شود. نکته قابل ذکر این است که دمای پاستوریزاسیون و فشار هموژن با وجود استابلایزر پنیر تغییری نمی کنند. همچنین، تثبیت کننده ی پنیر خامه ای باید پیش از پخت شیر و انعقاد کامل به مواد اضافه شود.
استارتر پنیر لاکتیکی
این پنیر، از پنیرهای سنتی در کشور و به عنوان فراورده های تخمیری شیر به حساب می آید. در فرآیند تولید پنیر لاکتیکی، شیر پاستوریزه نرمال و باکتری های لاکتیکی (استارتر) و آنزیم های خاص موجب انعقاد شیر و لخته شدن آن و تبدیل به پنیر می شود. پنیر لاکتیکی دارای مقدار بسیار کمی مایه پنیر می باشد. این کار باعث ایجاد بافت اسفنجی و نیمه سخت پنیر می شود.
استابلایزر پنیر پروسس
یکی دیگر از انواع استابلایزر پنیر، استابلایزر پروسس بوده که ترکیبی از پروتئین های شیر و آنزیم و هیدروکلوئید است. با استفاده از این تثبیت کننده پنیر پروسس، طعم، بافت و استحکام مطلوبی را ایجاد می کند.
استابلایزر پنیر UF
پروتئین های شیر، میسل های کازئین، آنزیم و ترکیبات هیدرو کلوئید محلول و نامحلول با یک دیگر ترکیب می شوند و استابلایزر پنیر UF را تشکیل می دهند. ترکیب سازنده استابلایزر، آب زیادی را جذب می کند که مانع از خشک شدن و تکه تکه شدن پنیر در زمان برش دادن می شود. بنابراین می توان گفت که برش پذیری و کیفیت بالای محصول به دلیل به کار رفتن استابلایزر داخل آن است.
استابلایزر پنیر وی لس
در زمان تولید پنیر به روش وی لس، چربی شیر را به 10-12 می رسانند و آن را استانداردسازی می کنند تا بافت و طعم پنیر بهتر شود. در واقع این پنیر، ترکیبی موثر از پروتئین های محلول شیر و استابلایزرها است. بنابراین، وجود استابلایزر در این نوع پنیر، از خشک شدن بافت آن جلوگیری کرده و مانع از آب اندازی پنیر می شود. برای استفاده از تثبیت کننده پنیر باید با تری بلندر و در دمای 30 الی 35 درجه سانتی گراد، آن را به شیر بیفزایید.
استابلایزر پنیر سفید
این نوع تثبیت کننده پنیر برای پنیرهای سفید ایرانی مورد استفاده قرار می گیرد و باعث ایجاد بافت مطلوب در آن ها می شود. از طرفی، استابلایزر، ماده خشک پنیر سفید را افزایش می دهد. ترکیبات مورد استفاده در این نوع استابلایزر بر اساس پروتئین های شیر بوده و طعم بسیار لذیذی را برای پنیر ایجاد می کند.
خرید استابلایزر پنیر کراتر
همانطور که گفته شد، یکی از پرکاربردترین مواد مورد استفاده برای تولید پنیر، استابلایزر پنیر است. پس در زمان خرید باید با فرمولاسیون آن آشنایی داشته باشید و تنها از مراکز معتبر اقدام به خرید نمایید.
شرکت پویا کابک با برند تجاری کراتر یکی از بزرگ ترین واردکنندگان مواد اولیه صنایع غذایی و تولیدکننده ی مواد اولیه صنایع لبنی و بستنیدر کشور است که انواع محصولات پودری و استابلایزر انواع پنیر مانند استابلایزر پنیر خامه ای، پنیر سفید، پنیر پروسس، پنیر UF، انواع نشاسته، انواع پودر ژله و قوام دهنده را با کیفیت بالا به مشتریان عرضه می کند.