بهترین روش طرز تهیه دوغ خانگی

طرز تهیه دوغ خانگی

دوغ به عنوان یک نوشیدنی سنتی از دیرباز در میان ما ایرانیان بسیار محبوب بوده است. این نوشیدنی جذاب در انواع ترش، شیرین، گازدار و بدون گاز تولید و مصرف می شود. اغلب ما ایرانیان تلاش کرده ایم تا در خانه خود دوغ درست کنیم و نتیجه دلخواه را به دست نیاورده ایم. در این مقاله قصد داریم تا به بهترین روش طرز تهیه دوغ خانگی بپردازیم.

در خاورمیانه و آسیای مرکزی، دوغ یک نوشیدنی سنتی و محبوب است. این نوشیدنی خنک‌ به دلیل توانایی‌های ویژه‌ای که در کاهش حرارت بدن، تقویت سیستم ایمنی و کمک به هضم دارد، توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده است.

طرز تهیه دوغ خانگی با ماست

ماست ترش را با آب به مقدار لازم و همچنین نمک و نعنا با هم به درستی ترکیب کرده دوغ خانگی آماده می شود.

طرز تهیه دوغ آبعلی

ماست را با شیر و آب مخلوط کرده و سپس برای گاز دار شدن از دو حبه قند استفاده می کنیم و در آخر مواد مورد نیاز را اضافه می کنیم.

طرز تهیه دوغ با کفیر

مواد لازم :5 قاشق قارچ کفیر، یک لیتر شیر، یک پیمانه آب سرد و نعناع خشک شده. این مواد را ترکیب کنید تا دوغ آماده شود.

 

در اینجا، ما شما را با ساخت دوغ خانگی با استفاده از دو تکنیک جداگانه (ماست و آب) آشنا می‌کنیم. استفاده از این تکنیک‌ها در خانه بسیار آسان است و می‌توانید از آن‌ها برای تولید دوغ خانگی استفاده کنید که کیفیت و طعم بهتری نسبت به دوغ‌های فروشگاهی دارد.

 

 

 

 

طرز تهیه دوغ خانگی با ماست:

مواد لازم:

  • ماست: 5 قاشق غذاخوری ولی برای مصارف بیشتر می توانید اضافه کنید.
  • آب: به میزان لازم که دوغ نه خیلی رقیق باشد و نه اینکه خیلی آبکی شود، در حد متعادل.
  • نمک: به مقدار لازم
  • نعناع خشک، گشنیز و شیوید خشک شده: به مقداری که دوغ طعم خوبی داشته باشد و تلخ نشود.
  • البته یک ظرف برای درست کردن دوغ هم لازم دارید که بسته به سلیقه خود می توانید انتخاب کنید که چه ظرفی باشد ولی معمولا بیشتر از پارچ استفاده می کنند.

روش تهیه:

ابتدا ماست را که البته باید ترش باشد داخل ظرف می ریزیم سپس آب به مقداری که نسبت به ماست مناسب باشد را اضافه می کنیم. سپس نمک را هم به مقداری که لازم دارد اضافه کرده و در آخر نعناع و موارد دیگر را اضافه کرده و به خوبی هم میزنیم یا اگر در ظرفی درب دار است درب آن را محکم کرده و به خوبی چند دقیقه تکان می دهیم تا دوغ آماده شود.

برای اینکه دوغ گاز دار باشد باید حتما از ماست ترش استفاده کرده و در مراحل از دو حبه قند هم استفاده کنیم تا دوغ گازدار شود.

سپس در یخچال قرار می دهیم تا به خوبی خنک شود و یا حتی چند تکه یخ هم می توانیم به آن اضافه کنیم.

طرز تهیه دوغ آبعلی:

مواد لازم برای تهیه دوغ آبعلی:

  • یک پیمانه شیر
  • یک پیمانه ماست ترش
  • 2 حبه قند
  • نمک و آب به مقدار نیازتان

در ابتدا ماست ترش را با شیر مخلوط کرده و هم بزنید. دلیل اضافه کردن شیر برای غلیظ تر شدن دوغ است.

سپس نمک و قند را اضافه کنید، دلیل اضافه کردن  قند هم برای گازدار شدن دوغ است. در صورتی که دوغ بدون گاز نیاز دارید می توانید از قند استفاده نکنید.

بعد از طی شدن مراحل بالا این دوغ باید حتما در محیطی گرم قرار بگیرد و روزی چند بار به خوبی تکان بخورد تا دوغی خوشمزه و گاز دار شود.

در آخر که دوغ کاملا آماده شد می توانید نعنا و سبزیجات خشک شده را برای طعم بهتر به آن اضافه کنید.

تا وقتی که هنوز به صورت گلوله گلوله است سعی کنید استفاده نکنید و به خوبی هم بزنید تا کاملا آماده شود.

طرز تهیه دوغ با کفیر:

مواد لازم:

  • شیر تازه یک لیتر
  • 5 قاشق غذاخوری قارچ کفیر
  • یک پیمانه آب سرد
  • نعنا تازه و خشک به مقدار لازم

تهیه دوغ کفیر:

۱. کفیر را در ظرفی بریزید و با آب سرد پر کنید.

۲. در ظرف را ببندید و کفیر را به مدت ۲۴-۴۸ ساعت در یخچال قرار دهید تا کفیرخرد نشود.

۳. بعد از ۲۴ تا ۴۸ ساعت کفیر را از یخچال خارج کرده و با یک سیب زمینی کوچک کفیر را از دانه‌ها جدا کنید.

۴. شیر را بر روی حرارت گذاشته و سعی کنید دمای آن را به دمای محیط نزدیک کنید.

۵. کفیر را با آب سرد و شکر مخلوط کرده و همچنین شیر را اضافه کنید.

  1. مخلوط را مرتب با چنگال یا قاشق هم بزنید تا همه مواد ترکیب شوند.
  2. مخلوط را برای چند ساعت در یخچال بگذارید تا خنک شود و اجازه دهید دوغ مزه دار شود.
  3. بعد از چند ساعت دوغ را از یخچال خارج کرده و به دلخواه نعنای تازه یا خشک را اضافه کنید.
  4. دوغ را دوباره هم بزنید تا نعنا جا بیفتد.
  5. دوغ را در لیوان بریزید و با یخ سرو کنید.

دوغ با کفیر آماده سرو و مصرف است. می‌توان از آن به عنوان یک نوشیدنی خنک و خوشمزه در روز‌های گرم استفاده کرد.

دوغ خانگی یک نوشیدنی سنتی و محبوب است که در بسیاری از کشور‌های خاورمیانه و آسیای مرکزی مصرف می‌شود. دوغ خانگی با ماست و آب درست می‌شود و می‌توان آن را در خانه با مواد ساده و در دسترس درست کرد.

برای تهیه دوغ خانگی از ماست، آب و نعناع استفاده می‌شود. این روش مواد را با هم ترکیب کرده و چند ساعت در یخچال قرار داده و خنک شده و طعم شیر را بهتر می‌کند. بعد از چند ساعت شیر ​​را با نعنای تازه یا خشک تزیین کنید و روی یخ سرو کنید.

دوغ خانگی یک نوشیدنی با طراوت و خوشمزه است که می‌تواند جایگزینی سالم و خانگی برای نوشابه‌های آماده و نوشیدنی‌های گرم در روز‌های تابستان باشد. دوغ خانگی همچنین دارای خواص بی‌نظیری مانند کاهش حرارت بدن، تقویت سیستم ایمنی و کمک به هضم غذا می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *