نشاسته ذرت چیست؟
پودر نشاسته ذرت طی فرآیندهای پیچیده از دانه های ذرت استخراج می شود. این نوع نشاسته بافت خاص و نرمی دارد، اگر مقداری از آن را بین دو انگشت حرکت دهید صدای خاصی شبیه به جیر جیر می شنوید اما بافت آن در حالت معمول نرم و لطیف است بدون اینکه هیچ زبری احساس کنید. نشاسته ذرت، آرد سفید رنگ است که می تواند در انواع سوپ، انواع دسر و انواع سس استفاده شود و به آنها غلظت و بافت بهتر دهد.
پودر نشاسته ذرت که گاهی به آن آرد ذرت نیز گفته می شود، کربوهیدراتی است که از آندوسپرم ذرت استخراج می شود. این ماده پودری سفید برای بسیاری از مصارف آشپزی، خانگی و صنعتی استفاده می شود. این محصول در سال 1844 در نیوجرسی توسعه یافت و امروزه در کشورهای تولید کننده ذرت از جمله ایالات متحده، چین، برزیل و هند تولید می شود.
همچنین در آشپزخانه، اغلب به عنوان یک عامل غلیظ کننده برای مارمالاد، سس، لعاب سوپ، کاستر، پای و سایر دسرها استفاده می شود. در غذاهای سرتاسر جهان یافت می شود و آمریکای شمالی و آسیا هم در تولید و هم استفاده از آن پیشرو هستند.
نشاسته ذرت در مقابل آرد
آرد معمولاً از گندم تهیه می شود. نشاسته ذرت از ذرت تهیه می شود و فقط حاوی کربوهیدرات (بدون پروتئین) است، بنابراین یک محصول بدون گلوتن است. به همین دلیل، نشاسته ذرت یک جایگزین عالی بدون گلوتن برای قوام دهنده های آرد در دستور العمل های غذاها است. پودر نشاسته ذرت اغلب به عنوان غلیظ کننده به آرد ترجیح داده می شود؛ زیرا ژل حاصل شفاف است و نه مات. همچنین در مقایسه نسبتاً بی طعم است و تقریباً دو برابر قدرت ضخیم شدن را ارائه می دهد.
آرد و نشاسته ذرت را می توان به جای هم برای خمیر غذای های سوخاری استفاده کرد. این دو ممکن است با هم در محصولات پخته شده مانند کیک استفاده شوند زیرا نشاسته ذرت آرد را نرم می کند تا بافت عالی ایجاد کند. با این حال، در دستور العمل هایی که متکی به مقدار زیادی آرد هستند، به سادگی همان مقدار نشاسته ذرت را جایگزین آرد نمی کنید. در دستور العمل های بدون گلوتن، نشاسته ذرت اغلب با آردهای غیر گندم جفت می شود.
موارد مصرف
این محصول به دلیل خاصیت غلیظ کننده آن بسیار ارزشمند است. از زنجیره های بلندی از مولکول های نشاسته تشکیل شده است که وقتی در مجاورت رطوبت گرم می شوند، از هم باز می شوند و متورم می شوند. این عمل تورم یا ژلاتینه شدن، همان چیزی است که باعث غلیظ شدن می شود.
همچنین می توانید از آن برای پوشاندن میوه در پای، تارت و سایر دسرها قبل از پخت استفاده کنید. لایه نازک نشاسته ذرت با آب میوه مخلوط می شود و در حین پخت غلیظ می شود. این باعث می شود پای ها و سایر دسرها بافتی آبکی یا آبدار نداشته باشند.
همچنین به عنوان یک عامل ضد جوش مفید است. پنیر رنده شده اغلب با لایه نازکی از نشاسته ذرت پوشانده می شود تا از جمع شدن آن در بسته جلوگیری شود و به جذب رطوبت ناشی از تراکم کمک می کند و از ایجاد بافت لزج جلوگیری می کند. مقدار کمی نشاسته ذرت را اغلب با پودر قند به همین منظور مخلوط می کنند.
چگونه با نشاسته ذرت بپزیم؟
این نوع نشاسته را نباید مستقیماً به مایع داغ اضافه کرد زیرا می تواند باعث ایجاد توده و دلمه شدن آن شود. به جای آن، نشاسته ذرت را در دمای اتاق یا مایع کمی خنک مخلوط کنید تا دوغاب شکل بگیرد و سپس آن را در مایع داغ هم بزنید. این امکان توزیع یکنواخت مولکول های نشاسته ذرت را قبل از اینکه فرصتی برای متورم شدن و ژلاتینه شدن داشته باشند را فراهم می کند .
مخلوط های حاوی پودر نشاسته ذرت باید قبل از سرد شدن به جوش بیایند. این مخلوط ممکن است پس از حرارت دادن کمی غلیظ به نظر برسد، اما اگر مولکول های نشاسته کاملاً ژلاتینه نشده باشند، پس از سرد شدن، رطوبت را آزاد کرده و نازک می شوند.
شرکت تولیدی بازرگانی پویاکابک با برند تجاری کراتر تولیدکننده و واردکننده مستقیم انواع نشاسته ذرت، نشاسته سیب زمینی، نشاسته تاپیوکا، انواع استارتر ها واستابلایزر های بستنی، ماست، پنیر، خامه و… می باشد. همچنین واردکننده انواع نشاسته های خام و اصلاح شده ذرت، سیب زمینی و گندم می باشد. برای مشاوره تخصصی و اطلاع از قیسمت ها تماس بگیرید.