احتمالا پودر آب پنیر کراتر در مواد تشکیل دهنده انواع سس ها و محصولات پنیری دیده اید. اما پودر آب پنیر چیست و چه کاربردی دارد؟
برای تولید پنیر، رنت یا اسید خوراکی به شیر گرم شده اضافه می شود. این امر باعث می شود که شیر منعقد شده یا کشک شود و مواد جامد شیر (کشک) را از کشک مایع جدا کند. آب پنیر شیرین محصول فرآورده پنیر منعقد شده رنت است و کشک اسید (که به آن آب پنیر نیز گفته می شود.) محصول جانبی پنیر منعقد شده اسید است. پنیر در هنگام انعقاد شیر باقی می ماند و حاوی 5٪ لاکتوز در آب مواد معدنی و لاکتالبومین است. سپس چربی آن گرفته می شود و برای غذاهای انسانی فرآوری می شود. پردازش با خشک کردن ساده و از بین بردن چربی ها و سایر مواد غیر پروتئینی انجام می شود در نتیجه محتوای پروتئین نسبی افزایش می یابد.
کاربرد پودر آب پنیر
پودر آب پنیر برای تولید پنیرهای پنیر مانند ریکوتا، برونوست و کره آب پنیر و بسیاری از محصولات دیگر استفاده می شود. همچنین در بسیاری از غذاهای فرآوری شده از جمله نان، کراکر و شیرینی تجاری و همچنین در خوراک دام یک ماده افزودنی محسوب می شود. این ماده سازنده آرد است و در بیشتر دستور العملهای خوب پخته شده که به شیر نیاز دارند (نان، پنکیک، کلوچه و غیره) می تواند جایگزین شیر بدون چربی شود. پروتئین آب پنیر معمولاً به عنوان یک مکمل رژیم غذایی به بازار عرضه می شود.
پودر آب پنیر یک محصول غذایی است که از پنیر تهیه میشود و به صورت پودری بافت خشک دارد. این پودر معمولاً از پنیرهای مختلفی مانند پنیر چدار، پنیر پارمزان و غیره تهیه میشود. پودر آب پنیر در بسیاری از صنایع غذایی و آشپزی استفاده میشود و کاربردهای متنوعی دارد. در زیر به برخی از کاربردهای رایج پودر آب پنیر اشاره میکنم:
1. تهیه سس: پودر آب پنیر میتواند به عنوان یک ماده اصلی در تهیه سسهای پنیری مورد استفاده قرار بگیرد. با اضافه کردن آب به پودر آب پنیر، میتوان سسی با طعم و مزه پنیر تهیه کرد که در پیتزا، ناگت و ساندویچها مورد استفاده قرار میگیرد.
2. تهیه محصولات پنیری: پودر آب پنیر به عنوان یک عامل آب پنیری در تهیه محصولات پنیری مانند پنیر پرسی، پنیر پفکی و پنیر فرانسوی استفاده میشود. با اضافه کردن آب به پودر آب پنیر و ترکیب آن با دیگر مواد مخصوص پنیر، میتوان محصولات پنیری با طعم و بافت مشابه پنیر تهیه کرد.
3. تهیه شوره پنیر: پودر آب پنیر میتواند در تهیه شوره پنیر استفاده شود. با اضافه کردن آب به پودر آب پنیر و تشکیل یک محلول پنیری، میتوان شوره پنیر را تهیه کرد که معمولاً در تولید فرآوردههای لبنی دیگر مورد استفاده قرار میگیرد.
4. تزئین غذاها: پودر آب پنیر میتواند به عنوان یک تزئینکننده در غذاها مورد استفاده قرار بگیرد. با پاشیدن یا ریختن پودر آب پنیر بر روی غذاها مانند سالاد، پاستا، سوپ و غیره، به غذا ظاهری جذاب و طعمی پنیری میبخشد.
5. تهیه خمیرهای پنیری: پودر آب پنیر میتواند در تهیه خمیرهای پنیری مورد استفاده قرار گیرد. با اضافه کردن پودر آب پنیر به خمیرها، طعم و مزه پنیر به آنها اضافه میشود و میتوان خمیرهایی با طعم پنیری تهیه کرد که در تهیه نان، بساندویچ و غیره استفاده میشوند.
این فقط چند مثال از کاربردهای رایج پودر آب پنیر هستند و در واقع این محصول در صنایع غذایی و آشپزی بسیار متنوع استفاده میشود. همچنین، ممکن است در هر کشور و فرهنگی کاربردها و محصولات متفاوتی برای پودر آب پنیر وجود داشته باشد.
شرکت پویا کابک با برند کراتر تولیدکننده انواع استابلایزر لبنی و استابلایزر گوشتی می باشد. برای مشاوره تخصصی و خرید انواع محصولات استابلایزر پنیر، استابلایزر ماست، استابلایزر دوغ، استابلایزر بستنی و انواع پودر نشاسته مانند نشاسته ذرت، نشاسته گندم و نشاسته تاپیوکا اشاره کرد. برای مشاوره و خرید محصولات کراتر تماس بگیرید.