مقایسه ارزش غذایی فرآورده های شیر گیاهی با شیر گاو

شیر گیاهی

احتمالا برای شما هم سوال شده است شیر گیاهی چه تفاوتی با شیر گاو دارد؟ کدام ارش غذایی بالاتری دارد؟ در این مقاله به بررسی شیرهای گیاهی و تفاوت آنها با شیر گاو می پردازیم. با ما همراه باشید.

امروزه شیرهای گیاهی مورد استقبال زیادی قرار گرفته اند. مخصوصا کسانی به دلیل حساسیت به لاکتوز یا حساسیت به لبنیات نمی توانند از شیر استفاده کنند، به همین دلیل از فرآورده های شیری جایگزین استفاده می کنند. شیرهای گیاهی مانند شیر بادام و شیر سویا از جمله شیرهای متداولی هستند که استفاده می شوند.

انواع شیر گیاهی

شیر بادام

شیر بادام یکی از شیرهای گیاهی محبوبی است که از مخلوط کردن بادام با آب به دست می آید. که ویژگی های زیر را دارد:

  • شیر بادام یک جایگزین موثر برای افرادی است که از حساسیت یا عدم تحمل شیر رنج می برند.
  • شیر بادام در مقایسه با شیر گاو چربی اشباع نشده بیشتر و چربی اشباع کمتری دارد.
  • چربی غیراشباع که به عنوان چربی های سالم شناخته می شود ممکن است به کاهش وزن کمک کند.
  • به دلیل کم بودن کالری و پروتئین برای همه افراد به خصوص کودکان مناسب نیست.
  • برخی از تولیدکنندگان کلسیم را به شیر بادام اضافه می کنند تا شباهت زیادی به محتوای تغذیه ای شیر گاو داشته باشد.
  • به منظور افزایش ماندگاری شیر بادام و بهبود بافت و طعم شیر بادام، در برخی محصولات شکر اضافه شده است.

شیر جو دوسر

شیر جو دوسر یکی دیگر از شیرهای گیاهی است که خواص بسیاری دارد. از طرفی شیر جو دوسر طعم ملایم و خامه ای دارد که موجب استقبال بیشتری از آن می شود. این محصول برای افراد مبتلا به سلیاک یا غیر سلیاک با حساسیت به گلوتن مناسب نیست.

  • در میان انواع شیرهای گیاهی، شیر جو دوسر بدون طعم دارای بیشترین میزان کالری و کربوهیدرات است.
  • شیر جو دوسر حاوی ریبوفلاوین یا ویتامین B-2 بیشتری نسبت به شیر گاو است.
  • بسیاری از تولیدکنندگان ویتامین ها و مواد معدنی اضافی را به شیر جو دوسر اضافه می کنند تا ارزش غذایی آن را افزایش دهند.

شیر سویا

شیر سویا یکی دیگر از جایگزین های رایج برای شیر گاو است. افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز، شیر سویای غنی شده را به عنوان جایگزین شیر گاو مصرف می کنند.

  • شیر سویا دارای بیشترین میزان پروتئین در هر وعده در مقایسه با شیر جو دوسر و بادام است.
  • کلسیم و ویتامین D اغلب به شیر سویا اضافه می شود.
  • محصولات شیری گیاهی سرشار از ترکیبات فیتات و اگزالات هستند که می توانند جذب کلسیم را مسدود کنند. علیرغم وجود این ترکیبات، هنگامی که با کربنات کلسیم غنی شده بودند، جذب کلسیم مشابه شیر گاو بود.
  • اگرچه شیر سویا بیشترین میزان پروتئین را در بین محصولات شیری گیاهی دارد، شیر گاو دارای مقادیر بیشتری از اسیدهای آمینه ضروری (متیونین، والین، لوسین و لیزین) است.
  • شیر سویا ایزوفلاون ها را تامین می کند که اثرات ضد سرطانی دارند.
  • گاهی اوقات شکر و طعم دهنده های دیگر برای پوشاندن طعم لوبیا مانند شیر سویا اضافه می شود.
  • کودکان زیر 3 سال که به پروتئین شیر گاو حساسیت دارند نیز ممکن است به سویا حساسیت داشته باشند، بنابراین باید از نوشیدن شیر سویا خودداری کنند.
  • انواع آفت کش ها در کشت سویا توسط کشاورزان استفاده می شود، بنابراین مارک های ارگانیک باید توسط افرادی انتخاب شود که از آفت کش ها اجتناب می کنند.

شیر گاو

شیر گاو سر آغاز تولید اکثو محصولات لبنی است و کاربرد گسترده در صنایع غذایی و سفره مردم دارد.

  • عدم تحمل لاکتوز (مشکلی مربوط به هضم شیر گاو) و آلرژی به پروتئین شیر گاو دو دلیل اصلی هستند که امروزه مردم جایگزین های گیاهی را به جای شیر گاو انتخاب می کنند.
  • علائم عدم تحمل لاکتوز شامل اسهال، گاز، نفخ و درد شکم پس از مصرف لبنیات است.
  • علائم آلرژی به پروتئین شیر گاو شامل اسهال، تورم لب ها، زبان یا گلو، استفراغ، وجود خون در مدفوع، کهیر، خس خس سینه و گیجی است.
  • محققان ارتباط بین خطر کمتر سرطان روده بزرگ و رژیم غذایی سرشار از لبنیات را یافته اند.
  • محققان ادعا می کنند که کلسیم اثرات محافظتی بر سرطان کولورکتال دارد.

شرکت پویا کابک با برند کراتر تولیدکننده و وارد کننده انواع استابلایزر یا قوام دهنده محصولات لبنی می باشد. استابلایزرها به منظور بهبود شکل و ساختار، بهبود طعم و قوام محصولات لبنی چون استابلایزر پنیر ، استابلایزر دوغ، استابلایزر ماست و استابلایزر خامه به آن اضافه می شود. برای مشاوره تخصصی و خرید محصولات کراتر مانند انواع استابلایزر لبنیات با کراتر تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *